Skyggejægerne og den mekaniske hær
47 sider, 299 kr. Borgen
Anmelder: Arguimbau, Damián
Djævelske mekanismer er en såkaldt prequel, altså en forløber, til Cassandra Clares populære serie om Dødens instrumenter. Den nye serie foregår i 1800-tallets London og har Skyggejægere, Warlocks, vampyrer og andre af underverdenens væsner i hovedrollerne. Ganske som i Dødens instrumenter er Skyggejægerne i princippet de gode - de nedstammer fra de første engle og skal sikre, at Loven overholdes. Warlocks er udødelige og er hverken gode eller onde, mens vampyrerne og de øvrige som hovedregel, men langtfra altid, er onde.
Hovedpersonen i Djævelske mekanismer er den 16-årige Tessa. Hun ankommer til London fra USA for at møde sin bror, men bliver i første bind af serien, Urværksenglen, bortført af de mystiske mørkesøstre, som er medlemmer af en hemmelig organisation kaldet Pandemonium Club. Det viser sig, at Tessa er en warlock, der har en særlig evne til at forvandle sig til et andet menneske. En sjælden gave, som lederen af Pandemonium Club, Magisteren, meget gerne vil udnytte. Tilsyneladende kræver det, at han først gifter sig med Tessa.
Det lykkes Tessa at flygte fra de to onde søstre takket være to unge Skyggejægere. Den ene er Will, som er umådelig flot, men også arrogant og irriterende. Den anden er hans bedste ven, Jem, som lider af en uhelbredelig sygdom, som en dæmon har påført ham. De hjælper hende i sikkerhed i deres hjem, Enklaven, som ledes af Charlotte.
Magisteren viser sig at ville mere end blot at have fingre i Tessa. Han vil udrydde alle Skyggejægere. Til det formål har han bygget en mekanisk hær, som skal tilintetgøre dem. Jagten på Magisteren fører både Tessa og Will tilbage til deres fortid, hvor de opdager uhyggelige sandheder om sig selv. Ikke alene har Tessas bror forrådt dem, det viser sig, at der sandsynligvis også er en forræder hos Skyggejægerne! Tessa kæmper samtidig for at få klarhed over sine følelser over for den mærkelige Will og den hengivne Jem.
Første bind af Dødens instrumenter er i øvrigt ved at blive filmatiseret med Lily Collins i hovedrollen. Og Urværks-prinsen har fået vældig ros i USA. På trods af et spændende plot kan bogen til tider virke temmelig langtrukken. Men hvis man var glad for Twilight-sagaen af Stephenie Meyer, så er Urværksprinsen sikkert lige sagen.
2012-08-10
© Damián Arguimbau
NB: Der kan være mindre uoverensstemmelser mellem den trykte anmeldelse og online udgaven,
idet onlineudgaven er uforkortet og uredigeret